Emmanuel Macron vrea implementarea legii privind creșterea vârstei de pensionare până la sfârșitul anului

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele francez Emmanel Macron a declarat miercuri că proiectul de lege privind creșterea vârstei de pensionare să fie implementat până la „sfârșitul anului”. Legea menține decizia sa de a crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, în ciuda protestelor în masă.

Macron, care a făcut aceste comentarii într-un interviu difuzat la televiziunea națională, a spus că proiectul de lege își va „continua calea democratică”.

Consiliul Constituțional trebuie să revizuiască proiectul de lege în următoarele săptămâni. Acesta poate fi transformat în lege numai după ce organismul își va da aprobarea.

Emmanel Macron a adoptat legea privind creșterea vârstei de pensionare ocolind Parlamentul. Proiectul a fost adoptat prin asumarea răspunderii

Decizia a declanșat proteste în toată țara, unele degenerând în violență. Guvernul său a supraviețuit luni la două voturi de neîncredere în camera inferioară a parlamentului.

„Acea reformă nu este un lux, nu este distractiv, este o necesitate pentru țară”, a spus el.

Macron a condamnat și violența de la proteste.

Președintele francez s-a referit în special la mișcarea vestelor galbene împotriva injustiției sociale din Franța în 2018. Revolta a dus la ciocniri violente și vandalism pe străzile Parisului.

Emmanuel Macron a mențonat și revoltele care au avut loc la Capitoliul SUA în 2021. De asemenea, Macron a menționat și protestele din Brazilia după alegerile prezidențiale

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News