Fotbal: Cupa Mondială din 2030 are șase țări organizatoare

Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială FIFA
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

FIFA a anunțat țările gazdă pentru Cupa Mondială din 2030. Decizia este inedită și adoptată în urma unor consultări ample cu toate confederațiile. De asemenea, se are în vedere importanța marcării centenarului Cupei Mondiale FIFA. Astfel, Consiliul FIFA a luat decizii cheie în legătură cu licitarea și găzduirea ediției Centenar a Cupei Mondiale FIFA în 2030. Acestea au putut fi recepționate chiar în timpul întâlnirii sale organizate prin videoconferință la Casa FIFA.

Cupa Mondială din 2030 va uni trei continente și șase țări, se arată în comunicatul FIFA. Este invitată întreaga lume să se alăture celebrării jocului frumos, Centenarului și Cupei Mondiale FIFA.

Consiliul FIFA a convenit în unanimitate că singura candidatura va fi o oferta combinată. Aceasta provine de la Maroc, Portugalia și Spania, care vor găzdui evenimentul în 2030. Aceste țări se vor califica automat din alocarea de sloturi existente. Se menține o rezervă datorată finalizării unui proces de licitare condus de FIFA dar și a unei decizii a Congresului FIFA din 2024.

În plus, se ține cont de contextul istoric al primei Cupe Mondiale FIFA. Consiliul FIFA a convenit în unanimitate să găzduiască o ceremonie unică de celebrare a centenarului în capitala Uruguayului, Montevideo. Reamintim, la Montevideo a fost prima Cupă Mondială. Aceasta a avut loc în 1930, precum și trei meciuri de Cupă Mondială în Uruguay, Argentina și Paraguay.

Amintim că ediția de Cupă Mondială din 2026 va fi găzduită de SUA, Canada și Mexic. De asemenea, din 2026 se va inaugura un nou format, cu 48 de echipe şi 80 de meciuri, faţă de 32 de echipe şi 64 de meciuri pentru Cupa Mondială 2022.

Sursă: FIFA

Vezi și cum dovedesc jucătoarele de fotbal ale naționalei Suediei că sunt femei

Urmăriți Politic Media și pe Google News