Germania a activat a doua fază a planului de urgență pentru aprovizionarea cu gaz

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Germania a activat astăzi a doua fază a planului său de urgență în trei etape pentru aprovizionarea cu gaze naturale, spunând că țara se confruntă cu o „criză” și avertizând că obiectivele de stocare pentru iarnă sunt în pericol din cauza scăderii livrărilor din Rusia, transmite Associated Press

Guvernul a spus că decizia de a ridica nivelul la „alarma” vine în urma reducerilor la livrările rusești efectuate începând cu 14 iunie și a prețului ridicat de piață al gazului. A treia etapă și cea mai înaltă este nivelul „de urgență”.

Acesta a spus că, în timp ce instalațiile de stocare a gazelor sunt în prezent umplute cu o capacitate de 58% – mai mare decât la această perioadă a anului trecut – obiectivul de a atinge 90% până în decembrie nu va fi atins fără măsuri suplimentare.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a spus într-o declarație că situația este gravă și iarna va veni

„Reducerea volumului pentru aprovizionarea cu gaze cu gaze este un atac economic asupra noastră al președintelui rus Vladimir Putin”, a spus el.

”Ne vom apăra împotriva acestui lucru. Dar țara noastră va trebui să meargă pe un drum pietros acum.” „Chiar dacă nu simțim încă: suntem într-o criză a gazelor”, a mai adăugat Habeck.

Guvernul de la Berlin a informat în prealabil partenerii europeni despre această mișcare

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News