Germania acuză SUA că vinde gaz la prețuri astronomice

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Germania acuză SUA și alte state că încearcă să vândă gaz la prețuri astronomice. Ministrul economiei german a sugerat că acestea profită de pe urma războiului din Ucraina.

Unele țări, inclusiv cele prietenoase, ating uneori prețuri astronomice pentru gazul lor. Desigur, asta aduce cu sine probleme despre care trebuie să vorbim, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck pentru ziarul german NOZ, citat de NBC News. El a cerut mai multă solidaritate din partea S.U.A. atunci când vine vorba de a-și asista aliații din Europa presați de energie.

Statele Unite ne-au contactat când prețul petrolului a crescut și, ca urmare, rezervele naționale de petrol din Europa au fost exploatate. Cred că o astfel de solidaritate ar fi bună și pentru reducerea prețurilor la gaze, a mai spus Habeck

CNBC a contactat Casa Albă pentru un răspuns la comentarii și așteaptă un răspuns.

Compania de stat al Rusiei, Gazprom, a redus drastic livrările către bloc în ultimele luni. Decizia în mare parte din cauza sancțiunilor internaționale și a dorinței de a pedepsi Europa. UE obișnuia să importe aproximativ 45% din livrările sale de gaze din Rusia. Reducerea importuluieste parte din a opri finațarea Rusiei, pentru sprijinirea Kievului.

Habeck a spus că UE „ar trebui să-și pună în comun puterea de piață și să orchestreze un comportament de cumpărare inteligent și sincronizat din partea statelor UE. Țările UE individuale să nu se depășească reciproc și să crească prețurile pe piața mondială”.

Puterea de piață europeană este „enormă”, trebuie doar folosită, a remarcat el, potrivit publicației de știri germane.

Sursă: CNBC

Urmăriți Politic Media și pe Google News