Greta Thunberg mesaj de susținere pro-Palestina

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Greta Thunberg a postat un mesaj de susținere pro-Palestina. Alături de mesaj, Greta a atașat o fotografie alături de alte trei persoane care țin în mâni banere cu mesaje precum: Să fim alături de Gaza sau Palestina liberă.

Săptămâna 270. Astăzi suntem în grevă în semn de solidaritate cu Palestina și Gaza. Lumea trebuie să se exprime și să ceară o încetare imediată a focului, dreptate și libertate pentru palestinieni și pentru toți civilii afectați, a transmis Greta Thunberg

Activista a fost imediat acuzată de israelieni că susține terorismul

Thunberg a afirmat că este crucial ca comunitatea internațională să vorbească și să ceară încetarea imediată a conflictului, precum și să promoveze justiția și libertatea pentru palestinieni și toți civili afectați. Acest lucru a avut loc în contextul escaladării conflictului dintre Israel și Hamas, care amenința să devină un conflict regional.

De asemenea, Thunberg a redistribuit o postare de pe Instagram de la un cont pro-palestinian cu sediul în Germania, care spunea că în Gaza are loc un genocid

Ca reacție, Arye Sharuz Shalicar, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat pentru POLITICO: „Cine se identifică cu Greta în vreun fel în viitor, în opinia mea, este un susținător al terorii”.

El a adăugat: „Pentru că ceea ce face Greta, că acum își dă dovadă de solidaritate cu Gaza, fără să spună niciun cuvânt despre masacrele israelienilor, arată că de fapt nu este în favoarea palestinienilor, dar că susține teroarea israelienilor. Palestinieni sau Hamas și Jihadul Islamic sub masă de parcă nu ar exista”.

Arye Sharuz Shalicar și-a cerut ulterior scuze pentru observațiile sale despre susținătorii lui Thunberg și a spus: „Am vorbit dintr-un sentiment profund de durere și cuvintele mele nu reflectă opiniile mele personale sau ale IDF”.

Sursă alternativă: Politico

Urmăriți Politic Media și pe Google News