În Arabia Saudită, cuplurile necăsătorite nu au voie să locuiască împreună

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

În Arabia Saudită, cuplurile necăsătorite nu au voie să locuiască împreună și nici să împartă camere de hotel. Conform legilor, la check-in, hotelurile sunt obligate prin lege să obțină actele de identitate saudite ale cuplului și să se asigure că relația Mahram (căsătorită) există între ei. Mai mult, dacă un cuplu caută să închirieze un apartament, proprietarul are obligația să se asigure că chiriașii sunt căsătoriți.

Când superstarul fotbalului Cristiano Ronaldo și-a anunțat mutarea la Al-Nassr FC din Arabia Saudită, s-a vorbit mult despre „acordul de peste 200 de milioane de euro. Experții din sport au vorbit despre sfârșitul probabil al carierei fotbalistice a lui Ronaldo. Au existat alții care s-au întrebat dacă înțelegerea ar reprezenta o problemă pentru tânărul de 37 de ani din perspectiva familiei.

Mulți s-au întrebat dacă Ronaldo va fi forțat să stea departe de familia sa, din cauza regulilor stricte. În Arabia Saudită, cuplurile necăsătorite au parte de numeroase restricții. Ronaldo și Georgina Rodriguez sunt împreună din 2016 și chiar au doi copii împreună – Bella și Alana. De asemenea, îi cresc pe gemenii de aproape cinci ani ai lui Cristiano, Eva și Mateo, născuți dintr-o mamă surogat și din fiul de 12 ani al jucătorului de fotbal, Cristiano. Jr. Dar cei doi nu s-au căsătorit. Cu toate acestea, autoritățile saudite și-au încălcat regulile și i-au permis fotbalistului să trăiască împreună cu Rodriguez.

Autoritățile locale vor ”închide ochii ” asupra cuplului Ronaldo, chiar dacă legea interzice cuplurilor necăsătorite să locuiască împreună. Un avocat a fost citat că a spus: „”Autoritățile din Arabia Saudită, astăzi, nu se amestecă în această chestiune (în cazul străinilor), dar legea continuă să interzică coabitarea în afara căsătoriei”

Aceste reguli erau aplicabile atât cetățenilor saudiți, cât și expatriaților. Cu toate acestea, în octombrie 2019, Regatul a declarat că cuplurilor necăsătorite li se va permite să împartă camere. Exepția va fi permisă numai în timpul vacanței în țară. Autoritățile saudite au permis, de asemenea, femeilor străine care călătoreau singure să își rezerve camere. Acest lucru nu nu era permis de anterior. Autoritățile, însă, au spus că femeile trebuie să se îmbrace modest.

În prezent Cristiano Ronaldo și Georgiana Rodriguez locuiesc într-un hotel de lux. Motivul este însă că aceștia nu și-au găsit încă o casă pe placul lor. Presa sportivă a relatat că aceștia au închiriat pentru o lună două etaje ale unui hotel de lux

Sursă: Firstpost; Foto: SN

Urmăriți Politic Media și pe Google News