Încă un parlamentar german atacat violent

parlamentar german
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Încă un parlamentar german atacat violent. Senatorul Berlinului pentru Economie, Energie și Întreprinderi, Franziska Giffey (SPD), a fost victima unui atac într-o bibliotecă din cartierul Rudow din capitala Germaniei, ceea ce a condus la rănirea sa, informează Deutsche Welle. În urma acestui incident, Franziska Giffey a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată la spital pentru tratament.

Un bărbat a atacat-o din spate, folosind o geantă umplută cu conținut dur, lovind-o la cap și la gât, au declarat poliția și procuratura publică din Berlin marți seara.

Poliția statului a preluat ulterior ancheta. Giffey, membră a Partidului Social Democrat de centru-stânga și fostă primară a Berlinului, „a mers scurt timp la spital pentru tratament ambulatoriu pentru dureri de cap și de gât,” au declarat poliția și procuratura într-un comunicat.

Incidentul vine la câteva zile după ce un europarlamentar SPD a fost bătut grav pe stradă în timp ce lipea afișe electorale. Acesta a fost transportat la spital pentru tratament în urma atacului și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale. El este principalul candidat al SPD pentru viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din landul Saxonia, situat în estul Germaniei.

Cu câteva minute înainte ca Ecke să fie atacat vineri, un grup de patru atacatori neidentificați au agresat un membru al echipei de campanie al Partidului Verde, în vârstă de 28 de ani, care plasa și el afișe în aceeași zonă din Dresda.

Agresorii l-au lovit cu pumnii și picioarele, iar tânărul de 28 de ani a fost, de asemenea, rănit. Mai multe detalii AICI 

Sursă alternativă: DW

Tags: Parlamentar

Urmăriți Politic Media și pe Google News