Inundații catastrofale în Bangladesh și India

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Zilele de ploi abundente au provocat inundații catastrofale în multe părți din Bangladesh și India, relatează Reuters și AlJazeera

În regiunea de nord-est Sylhet din Bangladesh, inundațiile au spart un baraj major, inundând zeci de sate și ucigând cel puțin 10 persoane, a anunțat presa locală duminică.

Peste 150 de drumuri din regiune au fost complet scufundate, întrerupând multe zone și provocând daune masive infrastructurii, a informat ziarul Daily Star din Bangladesh.

În unele zone, inundațiile au început să se retragă, dar multe râuri încă curgeau peste niveluri de pericol

Sătenii au spus că și-au pierdut casele și recoltele din cauza inundațiilor

Autoritățile indiene vorbesc despre cele mai mari inundații catastrofale din ultimele două decenii

Inundațiile sunt frecvente în zonele joase din Bangladesh, dar experții spun că acestea devin din ce în ce mai feroce și mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

Peste granița din India, aproximativ 50 de oameni au fost uciși în zile de inundații, alunecări de teren și furtuni, potrivit autorităților locale de gestionare a dezastrelor.

În statul Assam, din nord-estul statului, autoritățile au declarat duminică că numărul morților din cauza inundațiilor a ajuns la 18

Potrivit Autorității de Management al Dezastrelor de Stat din Assam (ASDMA), aproape 3.250 de sate au fost scufundate parțial sau complet.

Oficialii ASDMA au spus că situația s-a îmbunătățit ușor, dar că a rămas critică în unele districte

Sursa foto: Anuwar Hazarika/Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News