Israelul se pregătește de invazia terestră în Gaza, reafirmă Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Israelul se pregătește de invazia terestră în Gaza, a declarat miercuri prim-ministrul Benjamin Netanyahu într-o declarație televizată, dar a refuzat să ofere detalii despre momentul sau alte informații despre operațiune.

El a spus că decizia cu privire la momentul în care forțele vor intra în enclava palestiniană blocată va fi luată de cabinetul special de război al guvernului.

Simultan, ne pregătim pentru o invazie terestră. Nu voi detalia când sau cum (invazia terestră Gaza). De asemenea, nu voi detalia diferitele calcule pe care le facem, de care publicul nu este în mare parte conștient pentru că așa ar trebui să fie, a spus Netanyahu.

Oficialul israelian i-a sfătuit și pe civilii din Fâșia Gaza să se mute în sud, avertisment care a fost repetat în ultimele zile.

Cu toate acestea, Israelul și-a intensificat bombardamentele peste noapte și în sudul Gazei, unde au fost uciși un număr record de palestinieni. Sute de mii de palestinieni au fugit în sud, după ce Israelul i-a avertizat în mod repetat că va ataca nordul pentru a distruge Hamas, după ce a ucis în Israel pe 7 octombrie.

Numărul morților palestinienilor depășește acum 6.500, potrivit oficialilor din Gaza

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că crede că ar fi o  eroare dacă Israelul ar lansa o „intervenție terestră masivă” în Gaza

„Franța recunoaște dreptul Israelului de a se apăra. În ceea ce privește o intervenție la sol, dacă este în întregime vizată împotriva grupărilor teroriste, aceasta este o alegere pe care o are, dar dacă este o operațiune masivă care ar pune în pericol populațiile civile, în acest caz cred că ar fi o eroare pentru Israel”, a spus Macron. reporterii din Egipt.

Sursă alternativă: AlArabia

Urmăriți Politic Media și pe Google News