Joe Biden a grațiat toate persoanele condamnate pentru posesie și consum de marijuana

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele american Joe Biden a grațiat joi toate persoanele cu condamnări federale pentru „simpla posesie și consum de marijuana.

Ordinul are impact asupra câtorva mii de oameni, a spus un înalt oficial al administrației.

„Nimeni nu ar trebui să fie în închisoare doar pentru că a folosit sau deține marijuana”, a spus Joe Biden.

Există mii de oameni care au condamnări federale anterioare pentru deținerea de marijuana, cărora li se poate refuza angajarea, locuința sau oportunitățile educaționale, a adăugat el.

Acțiunea mea va ajuta la ameliorarea consecințelor colaterale care decurg din aceste condamnări, a subliniat Biden.

Prea multe vieți au fost rafectate din cauza abordării noastre eșuate față de marijuana, a spus președintele SUA. Este timpul să îndreptăm aceste greșeli

Joe Biden a cerut statelor să pună în aplicare aceeași măsură.

Îndemn pe toți guvernanții să facă același lucru în ceea ce privește infracțiunile de stat, a spus el. Nimeni nu ar trebui să fie într-o închisoare locală sau într-o închisoare de stat, pentru posesie și consum de marijuana

Grațierea nu se aplică persoanelor care nu sunt cetățeni care nu aveau statut legal la momentul arestării lor sau celor condamnați pentru intenția de a distribui drogul.

Biden le-a ordonat, de asemenea, oficialilor din domeniul sănătății și justiției să revizuiască modul în care marijuana este folosită conform legii federale.

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News