Joe Biden, prima vizită la gardul construit de Donald Trump, aflat la granița cu Mexic

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Joe Biden a făcut prima vizită în calitate de președinte la gardul construit de Donald Trump, aflat la granița cu Mexic

Vizita de câteva ore vine în urma unei o inițiative politice recent anunțată de administrația Biden. Inițiativa este menită să impiedice cât mai mult din trecerile de frontieră fără documente.

Chestiunea imigrației l-a urmărit pe președintele democrat de la preluarea mandatului. Criticii republicani au acuzat administrația Biden că a fost prea îngăduitoare. Grupurile de drepturile imgranțiilor spun însă că măsurile nou anunțate vor pune viața solicitanților de azil în pericol.

Vizita în orașul El Paso, Texas, a avut loc în timp ce Biden a călătorit în Mexic. Acolo urmează să se întâlnească cu președintele Andres Manuel Lopez Obrador. Apoi cei doi vor participa la un summit în trei cu premierul canadian Justin Trudeau

„Au nevoie de multe resurse. Le vor primi”, a spus Biden reporterilor din Texas, unde s-a întâlnit cu agenți de frontieră la Podul Americilor, care leagă El Paso de orașul mexican Ciudad Juarez și este unul dintre cele mai aglomerate porturi de intrare. intre cele doua tari.

În timpul vizitei, Biden a urmărit cum ofițerii de frontieră din El Paso au demonstrat cum caută vehicule pentru droguri, bani și altă contrabandă. Mai târziu a inspectat o secțiune din gardul construit de Donald Trump aflat de-a lungul graniței dintre El Paso și Ciudad Juarez.

Între timp, guvernatorul republican Greg Abbott i-a înmânat lui Biden o scrisoare. Guvernatorul spune că presupusul „haos” de la graniță este „rezultatul direct” al eșecului președintelui de a aplica legile federale.

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News