Judecătoarea Lia Savonea recunoaște că a uitat să treacă 30.000 de euro în declarația de avere

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Judecătoarea Lia Savonea recunoaște că a uitat să treacă 30.000 de euro în declarația de avere. Agenția Națională de Integritate a verificat si șituația magistratului însă nu a găsit nicio neregulă

Neregula a fost decoperită în urma unei investigații Rise Project

Judecătoarea Lia Savonea este șefa Curții de Apel București. De asemenea, magistratul este fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

Lia Savonea cumpărase terenul împreună cu rudele primarului din Chiajna, comuna lipită de București. 

Tot acolo, soțul judecătoarei a construit un bloc, pe un alt teren, iar în afacerea imobiliară a pompat bani, un milion de euro, cash, fiul unui magistrat condamnat pentru corupție. 

Printre principalii beneficiari ai schemei imobiliare a fost chiar fratele primarului din Chiajna, nașul unui interlop implicat în lupte electorale și scheme imobiliare în aceeași localitate

ANI a comunicat recent către Rise Project că investigația demarată de inspectorii săi a fost clasată, pentru că “nu au fost identificate diferenţe semnificative”, mai mari de 10.000 de euro în avere, față de venituri. 

Dar diferențele există. Și sunt de trei ori mai mari. 

Rise Project a descoperit că Livia Savonea a vândut, în 2018, terenul respectiv și a încasat 30.000 de euro. Tranzacția n-a fost menționată apoi în declarațiile ei de avere.

Citește investigația completă pe Rise Project

Urmăriți Politic Media și pe Google News