Klaus Iohannis se află în SUA într-o vizită de lucru

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Klaus Iohannis se află în SUA într-o vizită de lucru. Șeful statului a fost primit de președintele Joe Biden la Casa Albă. Potrivit administrației prezidențiale, vizita se va întinde pe două zile

De remarcat este faptul că vizita a fost anunțată public numai cu o zi înainte

Potrivit Boarding Pass, Iohannis a plecat în SUA cu avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg și a decolat din Sibiu.

Vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic. Dialogul la nivel înalt va fi o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și reconfirmarea relațiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state și a cooperării multisectoriale.

Vizita Președintelui Klaus Iohannis în SUA va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea rolului României ca furnizor de securitate și actor activ în gestionarea crizelor internaționale și respectat de către partenerii Alianței Nord-Atlantice.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere și cu Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson.

Din delegația oficială care îl va însoți pe Președintele României la Washington, D.C., vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și viceprim-ministrul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne

Presidency.ro

Urmăriți Politic Media și pe Google News