Liderul al-Qaida a fost ucis de CIA într-un atac cu drona

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Liderul al Qaida, Ayman al-Zawahri a fost ucis de CIA într-un atac cu drona la Kabul în Afganistan

Anuțul a fost făcut de președintele american Joe Biden

Președintele a spus într-o alocuție de seară de la Casa Albă că ofițerii de informații americani l-au urmărit pe al-Zawahri până la o casă din centrul orașului Kabul. Acesta se ascundea împreună cu familia sa. Președintele a aprobat operațiunea săptămâna trecută și a fost realizată duminică.

Al-Zawahri împreună cu Osama bin Laden au pus la cale atacurile din 11 septembrie. Bin Laden a fost ucis în Pakistan pe 2 mai 2011, în timpul unei operațiuni efectuate de US Navy SEAL, după o vânătoare de aproape un deceniu.

Operațiunea este o victorie semnificativă împotriva terorismului pentru administrația Biden. Are loc la doar 11 luni după ce trupele americane au părăsit țara după un război de două decenii.

Un înalt oficial al administrației americane, vorbind sub condiția anonimatului pentru a discuta despre planificarea grevei, a spus că al-Zawahri a fost identificat în „multe ocazii, pentru perioade susținute de timp” pe balconul unde a murit.

Liderul al Qaida, Ayman al-Zawahiri, a reușit să menținărețeaua teroristă în viață după moartea lui Bin Laden

Originar din Egipt, de profesie medic chirurg, acesta a supraviețuit peste 4 decenii de jihad

Al-Zawahri a mai fost raportat ca fiind ucis în trecut în mai multe rânduri. Recent a reapărut în atenția serviciilor de informații

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News