Majorarea salariilor pentru parlamentari adoptată de Senat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Majorarea salariilor pentru parlamentari, miniștrii, președinte, primari a fost adoptată de Senat

De asemenea, Senatul a adoptat și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.

Potrivit proiectului de lege, este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Pentru creșterea indemnizațiilor au votat senatorii PSD, PNL, UDMR și AUR

USR a votat împotriva proiectului

Amendamentul a fost propus de senatorii UDMR, Turos Lorand și Fejer Laszlo-Odon

Dacă proiectul va fi adoptat în forul decizional, majorarea salariilor pentru parlamentari va fi aplicată de la 1 noiembrie 2022.

Cuantumul brut al indemnizațiilor va fi stabilit prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe țară pentru anul 2021.

De exemplu, un parlamentar va beneficia de o creștere cu 2350 lei

Senatorul PNL, Virgil Guran declarat în urma votului: Trebuie să învațăm să fim bogați și cinstiți

Întrebat despre posibila majorare a salariilor, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat după ședința de guvern de miercuri că în Uniunea Europeană un ministru câștigă 15.000 de euro, în timp ce în România indemnizația acestuia este de 2.500 de euro.

Curtea Constituțională a admis sesizările USR în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public. USR a contestat la CCR, pe 8 iunie, majorările salariale acordate demnitarilor, invocând lipsa fişei financiare.

Amedamentul adoptat ieri de Senat este unul nou, dar similar cu cel respins de CCR

Urmăriți Politic Media și pe Google News