Mandat de arestare pe numele unui parlamentar proaspăt ales în Germania

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un politician de extremă-dreapta din Germania, Daniel Halemba, este căutat de procurori după ce a pe numele său a fost emis un mandat de arestare, informează DPA.

Procurorii din orașul bavarez Würzburg au emis mandatul pentru Halemba, der nu au oferit detalii.

„Din motive de investigație, nu dorim să dezvăluim nimic despre acuzația exactă și motivul arestării”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului.

Până la ora redactării acestui articol, Daniel Halemba nu a fost găsit

Halemba, din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a fost ales recent în parlamentul statului bavarez. La 22 de ani, el ar fi cel mai tânăr parlamentar din organism.

   ♦ UNICEF reacționează la numărul imens de victime în rândul copiilor din Gaza 

AfD a dezvăluit vineri că unul dintre membrii săi din Germania a fost căutat în urma unui mandat de arestare, dar fără să-l numească.

Liderul grupului parlamentar al AfD, Katrin Ebner-Steiner, a spus doar că membrul este amenințat cu arestarea „pe motive slabe”.

Membrii parlamentului au, în general, imunitate de urmărire penală. Acest lucru se aplică însă doar de la începutul legislaturii, iar parlamentul din Bavaria se întrunește luni. Nu este clar dacă mandatul de arestare împotriva lui poate fi executat până atunci.

Procurorii îl investigaseră pe Halemba și pe alți membri ai unei fraternități studențești sub suspiciunea de posibilă incitare și de afișarea simbolurilor organizațiilor interzise. Inclusiv simbolurile naziste

Sursă: DPA 

Urmăriți Politic Media și pe Google News