Mii de zboruri ar putea fi anulate în această vară

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Mii de zboruri ar putea fi anulate în această vară din cauza grevelor și a lipsei de personal din marile aeroporturi ale Europei, transmite Reuters

Companiile aeriene și aeroporturile au redus locurile de muncă și au scăzut salariile atunci când pandemia COVID-19 a redus drastic deplasările.

Acum, cand deplasările au revenit la normal, personalul din industria transportului aerian, de la piloți până la manipulatorii de bagaje și personal de securitate, solicită creșteri de salariu și condiții de muncă mai bune.

Situația din marile aeroporturi ale Europei:

  • Lucrătorii de securitate de la aeroportul din Bruxelles plănuiesc o grevă pe 20 iunie iar piloții Brussels Airlines în perioada 23-25 ​​iunie

  • Personalul de check-in al British Airways ar putea face grevă luna viitoare din cauza reducerii salariilor cauzate de pandemie despre care spun că nu a fost complet restabilit.

  • Lucrătorii de la aeroportul principal din Franța au intrat în grevă pe 9 iunie pentru a cere o creștere a salariului cu 300 de euro pe lună și condiții de muncă mai bune, ceea ce a dus la anularea a 25% din zboruri. Acțiuni suplimentare sunt planificate pentru 2 iulie.

  • Șapte sindicate din Italia, Franța, Portugalia, Belgia și Spania au avertizat că echipajul de cabină ar putea lansa o grevă în această vară dacă compania aeriană nu oferă un răspuns semnificativ la cererile lor pentru condiții de muncă mai bune.

  • Companiile aeriene Lufthansa și EasyJet, reduc numărul de zboruri, iar aeroporturile din Londra și Amsterdam limitează volumul de pasageri pe care îi vor gestiona în timpul verii.

  • Toate aeropoturile duc lipsă de personal, la nivel european fiind vacante peste 50.000 de locuri de muncă

Directorii din industrie spun că este greu să atragi oamenii la locuri de muncă care sunt adesea solicitante din punct de vedere fizic și relativ slab plătite. Formarea personalului și obținerea autorizației de securitate pentru a lucra în aeroporturi durează, de asemenea, luni de zile.

Sursa: Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News