Moscova organizează referendumuri pentru anexarea unor regiuni din Ucraina

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Guvennul de la Moscova organizează referendumuri pentru anexarea unor regiuni din Ucraina

Votul a început vineri în regiunile Ucrainei controlate de ruși, au declarat oficiali susținuți de Moscova de acolo.

Voturile au loc în regiunile Lugansk, Herson, Zaporizhzhia și Donețk, controlate parțial de Rusia.

Vladimir Putin a decretat mobilizare militară parțială

Referendumurile orchestrate de Kremlin, au fost denunțate pe scară largă de Ucraina și Occident. Acestea sunt văzute ca fiind false fără nicio forță legală. De asemenea, reprezintă un pas către anexarea unor regiuni din Ucraina de către Rusia.

Rezidenți sunt întrebați dacă doresc ca regiunile lor să facă parte din Rusia. Este o certitudine că aceste referendumuri vor fi validate. Acest lucru ar oferi Rusiei pretextul să susțină că încercările forțelor ucrainene de a recăpăta controlul sunt atacuri asupra Rusiei însăși. Mișcarea reprezintă o escaladare a războiluui

De asemenea, s-au rdeschis urne și în Rusia, unde refugiații din regiunile ocupate pot vota.

Vyacheslav Volodin, președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei, Duma de Stat, s-a adresat vineri regiunilor ocupate într-o declarație online, spunând: „Dacă decideți să faceți parte din Federația Rusă – vă vom sprijini”.

Pe măsură ce voturile începeau în regiunile ocupate, site-urile de socializare din Rusia erau pline de scene dramatice în care familiile în lacrimi își luau rămas bun de la bărbații care plecau din centrele de mobilizare militară. În orașele din întreaga țară, bărbații și-au îmbrățișat membrii familiei care plângeau înainte de a pleca ca parte a draftului. Activiștii ruși anti-război, între timp, au planificat mai multe proteste împotriva mobilizării.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News