Ciucă electoral: bani pentru pensii, nu taxe și impozite!

Ciucă și Rareș vorbind despre pensii producătorilor agricoli
Ciucă și Rareș vorbind despre pensii producătorilor agricoli
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Subiectul creșterilor de pensii este locomotivă electorală. Astfel, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că trebuie găsite sursele de finanţare pentru susţinerea proiectului legii pensiilor. A menţionat că anul viitor nu este permisă o creştere a taxelor şi impozitelor, relatează Agerpres. De asemenea, europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat că PNL nu acceptă creșteri de taxe.

Anul 2024 este unul electoral.

Nu este atât de simplu să venim cu o lege şi să spunem „găsiţi surse de finanţare”. Trebuie să găsim surse de finanţare, să susţinem acest proiect de lege şi ne străduim să găsim sursele de finanţare şi aici reiau încă o dată acest subiect pe care îl ştim cu toţii şi anume acela că principala sursă poate să vină din combaterea evaziunii la TVA, care este de 45 de miliarde de lei”, a declarat Ciucă, la sediul PNL, înaintea şedinţei conducerii liberalilor.

Unde se caută bani pentru pensii…

Întrebat cine este responsabil să găsească această sursă de finanţare, Nicolae Ciucă a răspuns: „Este în curtea PNL, dacă privim către aspectul că la conducerea ministerului acum se află un ministru susţinut de PNL şi nu ne dăm deloc înapoi de la această responsabilitate şi vom face tot ceea ce este posibil să continuăm măsurile care deja au fost implementate în acest sens

În același context, pemierul Marcel Ciolacu a declarat:

România nu are o problemă macroeconomică. România are o problemă în ceea ce priveşte deficitul. Are o problemă în ceea ce priveşte prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul! S-a cheltuit prea mult în toate direcţiile, încercând să acoperim absolut totul şi am uitat un lucru esenţial: până pe 31 decembrie închidem un exerciţiu financiar, 2016 – 2020. Asta este prioritatea administraţiei centrale şi locale şi asta este prioritatea României.

Aminitim că, ministrul Muncii din partea PSD a propus un proiect de lege prin care susține că pensiile vor crește anul viitor cu 40 %.

» Ciolacu anunță creșteri de pensii de la 1 ianuarie 2024

Sursă alternativă: Agerpres

Urmăriți Politic Media și pe Google News