O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta a fost lovită de sistemul antiaerian ucrainean, transmit autoritățiile de la Chișinău

Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole. Un grup de documentare se află la fața locului.

Astăzi, Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra mai multor orașe din Ucraina

La Kiev, atacurile au cauzat lipsuri parțiale de energie și apă.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că loviturile rachetelor au lăsat 80% dintre consumatori fără alimentare cu apă. De asemenea, inginerii lucrează pentru a reda curentul la 350.000 de case din Kiev

În al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkiv, oficialii au spus că o rachetă rusească au cauzat perturbări în sistemul de metrou. De asemenea, în Zaporijie, au fost raportate și lipsuri de energie.

Kyrylo Timoșenko, șeful biroului președinției ucrainene, a declarat că Rusia a lansat peste 50 de rachete de croazieră. 44 dintre acestea au fost doborâte, susțin autoritățiile de la Kiev

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News