Ofițer german condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un ofițer german în rezervă a fost condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei. A fost găsit vinovat pentru că a furnizat Rusiei informații referitoare la rezervele militare ale Germaniei.

Curtea de stat din Düsseldorf a stabilit că inculpatul a fost în contact cu angajați de rang înalt de la biroul Ambasadei Rusiei la Berlin cel puțin din octombrie 2014. Se crede că contactele lui au lucrat și pentru serviciul militar de informații al Rusiei.

Un tribunal german l-a condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea Rusiei

Inculpatul este un fost locotenent colonel din armata germană în vârstă de 66 de ani. A fost identificat drept Ralph G. Numele său de familie a fost anonimizat conform regulilor germane de confidențialitate.

De asemenea, s-a constatat că a predat documente sensibile privind politicile de securitate și apărare ale SUA și ale aliaților săi occidentali. A furnizat și informații privind impactul asupra Germaniei al sancțiunilor din 2014 împotriva Rusiei.

Investigația a constatat că a oferit Rusiei și o legătură către un document de lucru privind gazoductul Nord Stream 2. Proiectul neterminat, construit pentru a livra gaz rusesc în Europa, a fost suspendat la începutul acestui an, după ce Rusia a invadat Ucraina.

În apărarea sa, inculpatul a susținut că toate documentele și informațiile pe care le-a furnizat erau disponibile publicului. Instanța a declarat că verdictul său a fost influențat de caracterul non-secret al informațiilor transmise. De asemenea, a fost luată în considerare durata acțiunilor sale, care au durat peste patru ani.

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News