Ofițer SRI prins în flagrant în timp ce primea șpagă

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un ofițer SRI a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă. Acesta a primt suma de 2500 de euro pentru a influența o anchetă din cadrul Serviciului

Inculpatul este Popescu Bogdan, ofițer SRI cu gradul de căpitan

Acesta este angajat la Direcția Regională de Informații Dobrogea

Procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Potrivit DNA inculpatul Popescu Bogdan, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații. Acesta urma să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă.


În 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Popescu Bogdan trebuie să respecte o serie de obligații.

Acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat.

Măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Comunicatul integral poate fi consultat AICI; Foto: SRI

Urmăriți Politic Media și pe Google News