ONU face apel pentru crearea de coridoare umanitare în Fâșia Gaza

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

ONU face apel pentru crearea de coridoare umanitare în Fâșia Gaza, informează AlJazeera. Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) a cerut crearea de coridoare umanitare pentru a aduce alimente în Gaza, în timp ce atacurile aeriene israeliene au lovit enclava palestiniană.

„Pe măsură ce conflictul se intensifică, civilii, inclusiv copiii și familiile vulnerabile, se confruntă cu provocări tot mai mari în accesul la provizii esențiale de alimente”, a spus WFP cu sediul la Roma.

„PAM îndeamnă accesul umanitar sigur și nestingherit în zonele afectate, făcând apel tuturor părților să respecte principiile dreptului umanitar. Inclusiv asigurarea accesului la alimente.”

Vezi si Comportamentul abominabil al poliției israeliene la înmormântarea unui jurnalist palestinian

Agenția ONU oferă lunar asistență alimentară directă pentru aproximativ 350.000 de palestinieni din Fâșia Gaza. În același timp oferă ajutor pentru aproape 1 milion de palestinieni, în cooperare cu alți parteneri umanitari, prin transferuri de numerar.

PAM a declarat că este gata să înființeze stocuri de alimente pre-poziționate pentru persoanele care au fost strămutate sau se aflau în adăposturi.

„În timp ce majoritatea magazinelor din zonele afectate din Palestina mențin în prezent stocuri de alimente pentru o lună, acestea riscă să se epuizeze rapid pe măsură ce oamenii cumpără alimente de teama unui conflict prelungit”, se arată în comunicat.

Israelul continuă bombardarea în Fâșia Gaza. LA câteva ore de la atacul Hamas asupra Israelului, Ministerul Energiei din Tel Aviv a decis întreruperea aprovizionării cu energie electrică în Gaza

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News