Orașul Zaporijie lovit de 7 rachete rusești

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Orașul Zaporojie a fost lovit astăzi de 7 rachete rusești. Cel puțin o persoană a fost ucisă iar alte 5 au rămas prinse sub dărâmături

Atacula avut loc la doar câteva ore după ce președintele Ucrainei a anunțat că armata țării a recucerit încă trei sate dintr-una dintre regiunile anexate ilegal de Rusia

Rachetele au lovit mai multe clădiri din zone rezidențiale

Guvernatorul Oleksandr Starukh a scris pe canalul său Telegram că maai mulți oameni au fost salvați din clădirile cu mai multe etaje. Printre acestea, o fetiță de 3 ani care a fost dusă la spital. El a raportat inițial că două persoane au fost ucise, dar mai târziu a spus că o femeie despre care se credea inițial că a murit a fost salvată de medici.

Șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Kyrylo Timoșenko, a declarat că 10 persoane au fost ucise în ultimele atacuri rusești din regiunile Dnipro, Donețk, Zaporojie și Herson.

Regiunea Zaporojie este una dintre cele patru regiuni pe care președintele rus Vladimir Putin le-a anexat. Aicic se află centrala nucleară care este sub ocupație rusă. Orașul Zaporojie cu același nume, rămâne sub control ucrainean.

Vladimir putin a semnat miercuri un decret prin care declară că Rusia preia centrala cu șase reactoare. Ministerul de Externe al Ucrainei a numit decretul un act criminal. Este nul și neavenit, a mai adăugat acesta. Operatorul nuclear de stat, Energoatom, a declarat că va continua să opereze centrala.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News