Peste 100 de morți în urma unei confruntări între suporterii aflați pe stadion

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Peste 100 de morți în urma unei confruntări între suporterii de pe un stadion, din orașul Malang, Indonezia

Poliția a anunțat că cel puțin 174 de persoane au murit după ce a izbucnit o revoltă în urma unui meci de fotbal din provincia Java de Est.

Cele mai multe victime au fost călcate în picioare. Suporterii furioși au intrat pe teren la finalul unui meci în care echipa favorită a pierdut.

Poliția a spus că a lansat gaze lacrimogene după ce au izbucnit ciocniri între fanii fotbalului, declanșând o fugă. Autoritățile iau în considerare interzicerea prezenței spectatorilor după incidentul mortal.

Potrivit unor rapoarte medicale, unii suporteri au fost sufocați de gazele lacrimogene lansate de poliție

Peste 300 de persoane au fost duse la spitalele din apropiere pentru îngrijiri medicale

Șeful Biroului Asia Pacific al DW din Jakarta, Georg Matthes, a declarat că printre cei uciși se numără 17 copii.

Poliția regională a criticat Asociația Indoneziană de Fotbal pentru neglijență. Procedurile de la un meci de fotbal pentru utilizarea gazelor lacrimogene sunt diferite de cele de la demonstrații.

FIFA, organismul internațional de conducere al fotbalului, specifică că armele de foc sau „gazul de control al mulțimii” nu pot fi purtate sau folosite de către poliție pe stadioane

Președintele indonezian Joko Widodo a ordonat autorităților să reevalueze temeinic securitatea la meciurile de fotbal. Astfel de confruntări între suporterii de pe stadioane trebuie să nu se mai repete, a adăugat acesta

Sursă alternative: DW, AP

Urmăriți Politic Media și pe Google News