Peste 60 de polițiști au fost răniți în timpul protestelor pro-Palestina din Berlin

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Peste 60 de polițiști au fost răniți în timpul protestelor pro-Palestina desfășurate miercuri seara la Berlin, relatează Politico. 174 de persoane au fost reținute temporar după ce evenimentele s-au transformat în violență.

Potrivit comunicatului emis de poliția din Berlin, rănile ofițerilor au fost cauzate de pietre, lichide inflamabile și acte de rezistență, iar persoane neimplicate și protestatari au fost, de asemenea, răniți.

Protestele de amploare pro-Palestina au avut loc în urma unei explozii care a avut loc la un spital din Gaza, eveniment care a stârnit acuzații reciproce între Israel și Hamas cu privire la responsabilitate. Situația continuă să fie tensionată în Orientul Mijlociu, cu evenimentele inițiate de mișcarea militantă Hamas, care a efectuat atacuri asupra comunităților israeliene la începutul acestei luni și a cauzat peste 1.000 de victime. Acest conflict a declanșat răspunsuri violente din partea Israelului și a stârnit temeri cu privire la posibilitatea izbucnirii unui conflict regional extins.

În aceași timp, aviația aisraeliană continuă să bombardeze masiv în Gaza. Peste 3000 de palestinieni au fost uciși de la începutul conflictului din 7 octombrie

Șefa poliției din Berlin, Barbara Slowik, a declarat pentru postul regional RBB că situația din Neukölln este „tensionată”.

Incidentul vine după ce două cocktail-uri Molotov au fost aruncate într-un centru comunitar evreiesc din Berlin, la primele ore ale dimineții de miercuri.

Separat, miercuri seara, o altă adunare împotriva violenței din Orientul Mijlociu a avut loc în fața Ministerului de Externe din Berlin.

Protestele pro-palestiniene au avut loc și în alte orașe germane care au influențat Frankfurt, unde poliția a folosit tunuri cu apă și în Nürnberg.

Surse: Politico, DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News