CTP a fost reclamat la CNCD. Ar fi asemănat pelerinii cu islamiștii

CTP - Cristian Tudor Popescu
CTP - Cristian Tudor Popescu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Cristian Tudor Popescu (CTP) a fost reclamat la CNCD pentru că ar fi comparat pelerinii din Iași cu teroriștii Hamas. Reclamația a fost făcută de Liga Studenților din Iași, deranjată de comparația dintre pelerinii la moaștele Sf. Parascheva cu teroriști islamici.

Am fost reclamat de Liga ieșeană a Studenților la CNCD pentru că în emisiunea CAP la CAP, realizată împreună cu RECORDER, am spus „Pelerinii de la Iași, deci oameni care cred că o să se vindece, că o să se îmbogățească, că nu știu ce-o să mai primească ducându-se la moaștele Sf. Parascheva nu sunt cu nimic deosebiți de cei care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în Rai”, informează gazetarul.

„Declarațiile domnului Cristian Tudor Popescu aduc atingere demnității creștinilor ortodocși, batjocorindu-i. Umilindu-i și degradându-i pe aceștia la stadiul de teroriști islamici” se arată în comunicatul studenților.

Cum aș fi putut să compar ACȚIUNILE unora, puțini, dintre cei ce cred în raiul islamic, care se aruncă în aer folosind centuri explozive, cu pelerinajul pașnic al fidelilor Sf. Parascheva? Care, după vizita la moaște, se duc pur și simplu acasă? Am râs de naivitatea ambelor categorii. Atât, măi băieți și fete, am râs, n-am cerut interzicerea cultului Sf. Parascheva sau a celui islamic. Sunt și eu credincios, cred în libertate. Și, prin urmare, deși nu sunt religios, cred că oamenii trebuie lăsați să practice religia pe care o doresc. Iar aceasta în bună pace, se apără Cristian Tudor Popescu.

CTP spune că toate acuzațiile la adresa lui înaintate CNCD în ultimii ani s-au soldat cu condamnarea, din partea CNCD. Dar care, apoi, cu desființarea condamnării de către Justiție.

Comunicatul integral poate fi consultat AICI

» CTP dezlănțuit împotriva votanților AUR

Urmăriți Politic Media și pe Google News