Populația globală a ajuns astăzi la 8 miliarde de oameni

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Populația globală a ajuns la opt miliarde de oameni, a anunțat Organizația Națiunilor Unite. Multe regiuni se confruntă deja cu deficitul de resurse. Din cauza schimbărilor climatice, mai multe regiuni vor avea dificultăți.

Atingerea pragului de opt miliarde de oameni este un semn al succesului uman, dar este și un mare risc pentru viitorul nostru, a declarat marți John Wilmoth, directorul diviziei de populație a ONU.

Țările cu venituri medii, în principal din Asia, au reprezentat cea mai mare parte a acestei creșteri, câștigând aproximativ 700 de milioane de oameni din 2011.

India a adăugat aproximativ 180 de milioane de oameni la populația globală. Urmează ca în curând să depășească China, cea mai populată națiune din lume

Nașterile au scăzut constant în Statele Unite, Europa și Japonia. China, de asemenea, s-a luptat cu moștenirea programului său de politică pentru un copil. De anul trecut a îndemnat familiile să aibă un al doilea și chiar al treilea copil. De asemenea, a limtat accesul la avorturi non-medicale.

Dar unele dintre cele mai sărace țări ale lumii, dintre care majoritatea se află în Africa subsahariană, au fost martorii unor creșteri ale populației ca urmare a ratelor mai mari de fertilitate, punându-și în pericol obiectivele de dezvoltare.

Unii își fac griji că opt miliarde de oameni sunt prea mulți pentru planetă. Majoritatea experților spun că problema mai mare este consumul excesiv de resurse de către cei mai bogați oameni.

Fie că este vorba despre mâncare sau apă, baterii sau benzină, acestea vor fi mai puține. Populația globală va crește cu încă 2,4 miliarde de oameni până în anii 2080, conform previziunilor ONU.

„Fiecare persoană are nevoie de combustibil, lemn, apă și un loc pe care să-l numească acasă”, a spus directorul pentru populație și durabilitate CDB

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News