Prima navă cu gaz lichefiat din America a ajuns în Germania

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Prima navă cu gaz lichefiat din America a ajuns în Germanaia, transmite Associated Press

Nava cisternă Maria Energy a sosit în portul Wilhelmshaven din Marea Nordului. GNL-ul va fi transformat din nou în gaz la un terminal plutitor special care a fost inaugurat luna trecută de cancelarul german Olaf Scholz. Detalii AICI

Germania s-a grăbit să găsească un înlocuitor pentru aprovizionarea cu gaz rusesc după invazia Rusiei în Ucraina. Instalația din Wilhelmshaven este unul dintre numeroasele astfel de terminale care sunt puse în aplicare pentru a ajuta la evitarea unei penurii de alimentare cu energie.

Germania a reactivat temporar, de asemenea, vechile centrale electrice pe bază de petrol și cărbune. Totodată a prelungit durata de viață a ultimelor trei centrale nucleare până la jumătatea lui aprilie.

Activiștii de mediu au spus că intenționează să protesteze față de sosirea Maria Energy, argumentând că Germania nu ar trebui să importe combustibili fosili, în special gaz lichefiat din America

Rezervele din instalațiile de stocare a gazelor din Germania au crescut cu peste 90% la începutul anului. Temperaturile neobișnuit de calde în mare parte din Europa Centrală au redus cererea de încălzire.

De asemenea, prețul gazului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ianiarie 2022 pe bursele europene

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News