Primarul orașului Mioveni prins în flagrant în timp ce returna 10.000 de euro din mită

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Primarul orașului Mioveni a fost prins în flagrant în timp ce returna 10.000 de euro din mită, informează Agerpres, citând surse judiciare. Ion Georgescu, a fost dus miercuri seara la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat

Potrivit surselor, Primarul orașului Mioveni ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea pe un post de conducere la spitalul din Mioveni

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri seara, că primarul orașului Mioveni va fi exclus joi din partid, în urma acuzațiilor care i se aduc.

Întrebat de jurnaluști pentru ce a fost reținut, edilul a declarat: „Nu am luat, am dat”

Potrivit presei locale, Ion Georgescu (PSD) este primar în Mioveni din 2006. Anterior, timp de 6 ani, a fost viceprimar. A mai lucrat în cadrul Dacia, unde a fost șef la depozitul cantinei.

Conform ultimei declarații de avere depuse în 2023, și consultate de G4Media, primarul din Mioveni deține un apartament de 63 de mp împreună cu soția sa, achiziționat în 1992, un teren intravilan de 1000 mp tot în Mioveni și un autoturism Rover, din 2016. Are aproximativ 40.000 de lei în conturi și acțiuni la SC Turism Mioveni SRL. În calitate de primar a câștigat în 2022 suma de 105.582 de lei.

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News