Prințul Charles a primit o valiză cu un milion de euro de la un șeic din Qatar

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Prințul Charles a primit o valiză cu un milion de euro de la un șeic din Qatar, relatează Sunday Times

Numerarul a fost una dintre cele trei plăți primite de la șeicul Hamad bin Jassim Al Thani între 2011 și 2015, în valoare totală de aproximativ trei milioane de euro, mai notează publicația

Potrivit Sunday Times, fostul prim-ministru din Qatar a predat personal banii la Clarence House, biroul oficial al prințului.

Ziarul a menționat că nu a existat nicio sugestie că plățile efectuate sunt ilegale.

„Donațiile caritabile primite de la șeicul Hamad bin Jassim au fost transferate imediat uneia dintre organizațiile de caritate ale prințului, care a efectuat administrarea adecvată și ne-a asigurat că toate procesele corecte au fost urmate”, a transmis Clarence House într-un comunicat.

Fondul de caritate al Prințului de Wales, este o organizație înființată în 1979, care ajută la sprijinirea mai multor cauze, inclusiv cele legate de sănătate, educație și mediu.

Micul stat din Golful Qatar este bine cunoscut pentru activitatea sa caritabilă în întreaga lume

Qatar Charity, cel mai mare ONG din țară, a făcur diverse donații către, Programul Alimentar Mondial, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii și Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Qatarul a donat de-a lungul anilor și națiunilor devastate de război, inclusiv oferind miliarde de dolari pentru a ajuta la reconstruirea Fâșiei Gaza asediată după numeroase atacuri ale Israelului.

Sursă alternativă: AlJazzera

Urmăriți Politic Media și pe Google News