Putin acuză SUA că încearcă să prelungească războiul din Ucraina

penitenciare Rusia
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Vladimir Putin acuză Statele Unite că încearcă să prelungească războiul din Ucraina. Acesta a reproșat țărilor occidentale faptul că trimit arme Ucrainei

Liderul rus spune că Washingtonul folosește poporul Ucrainei ca fiind carne de tun

Situația din Ucraina arată că Statele Unite încearcă să prelungească conflictul, a declarat marți președintele rus. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței de securitate de la Moscova.

Au nevoie de conflicte pentru a-și păstra hegemonia, a mai spus Putin

Rusia a invadat Ucraina în februarie, anticipând o rezistență militară redusă și sperând într-o preluare fulgerătoare care să răstoarne guvernul de la Kiev.

Dar, după ce nu a reușit să cucerească capitala, armata Rusiei și-a mutat, în schimb, atenția către regiunea de est Donbas. Ceea ce Kremlinul a considerat o victorie rapidă s-a transformat într-un război prelungit, datorită furnizării de arme către Ucraina de către națiunile occidentale.

SUA au oferit Ucrainei un ajutor de 50 de miliarde de dolari din februarie

Artileria cu lungă rază și de precizie fac parte din ajutorul militar american de 9 miliarde de dolari. Acesta a permis Ucrainei să lovească instalațiile de aprovizionare rusești în adâncul teritoriului controlat de Moscova.

Războiul din Ucraina continuă și acum în zonele ocupate de ruși

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News