Recep Tayyip Erdogan i-a cerut lui Elon Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut CEO-ului Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică Tesla în Turcia, a transmis agenția de presă turcă Anadolu, citată de Reuters

Compania Tesla caută o nouă locație în Europa pentru a construi o uzină

Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir, a participat la întâlnire. Acesta a declarat că Musk a descris Turcia drept „printre cei mai importanți candidați pentru investiția Tesla”.

Eforturile de lobby ale președintelui turc urmează cele întreprinse de Emmanuel Macron, președintele francez, care l-a întâlnit pe domnul Musk în iunie, și de Pedro Sanchez, premierul spaniol.

Recent, Elon Musk a avut o întâlnire și cu premierul italian Giorgia Meloni

Tesla are șase fabrici, dintre care două în afara Statelor Unite. Una în Shanghai axată pe piața asiatică și a doua concentrată pe vânzările europene în apropiere de Berlin.

De asemenea, construiește una în Mexic și are planuri provizorii pentru o fabrică în India

Președintele turc, care se află în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, a discutat și despre potențiala cooperare dintre firma de explorare spațială a lui Musk, SpaceX, și programul spațial al Turciei, a spus biroul președintelui turc.

Declarația spune că Erdogan i-a spus lui Musk că Turcia ar saluta cooperarea în domeniul inteligenței artificiale și Starlink. Serviciul de internet prin satelit al SpaceX. Musk a spus că SpaceX dorește să obțină licența necesară pentru a oferi Starlink în Turcia.

Elon Musk a venit cu fiul său (ultimul născut) la întâlnirea cu Erdogan

Urmăriți Politic Media și pe Google News