Rechin alb ucis de trei balene care i-au mâncat ficatul

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un clip video filmat din dronă arată trei orci ucigând un rechin alb pentru a mânca ficatul acestuia, relatează Bussines Insider care citează The Daily Beast

Imaginile uimitoare capturate la începutul acestui an în largul coastei Africii de Sud arată trei orce ucigând un mare rechin alb – susținând o teorie care spune că rechinii au fost alungați din habitatele lor tipice.

Filmarea, care a fost surprinsă pentru Săptămâna Shark de la Discovery Channel, a fost publicată pentru prima dată de The Daily Beast.

Videoclipul începe cu două orche înotând aproape de suprafața apei strălucitoare de verdeață din Golful Mossel din Africa de Sud, care este cunoscut pentru albii săi grozavi.

Deodată, o a treia orcă se ridică din adâncuri, purtând în gură un mare rechin alb lung de 9 picioare. Pe măsură ce orca ajunge la suprafață, sângele se scurge în jurul rechinului mort. Orca care poartă rechinul se scufundă înapoi sub suprafață.

Alison Towner, un om de știință din Africa de Sud care studiază rechinii albi mari, a declarat pentru The Daily Beast că aceasta este „prima filmare cu dronă din lume cu balene ucigașe care preced un rechin alb”. Ea a adăugat că este prima „dovadă directă” a fenomenului documentată în Africa de Sud.

„Este probabil una dintre cele mai frumoase piese de istorie naturală filmate vreodată”, a spus ea.

Marii rechini albi sunt considerați prădători de vârf, adică nu au prădători cunoscuți; cu toate acestea, cercetătorii au identificat cazuri rare în care acestea sunt pradă de orce.

Un studiu publicat de African Journal of Marine Science, pentru care Towner a fost autor, a sugerat că marii rechini albi au fugit de un loc comun de agregare din Africa de Sud din cauza balenelor ucigașe.

Cercetătorii au spus că carcasele de rechini albi mari morți au fost aduse pe țărm cu ficatul smuls și, pentru unii, fără inimă. Rănile de pe rechini sugerau că au fost făcute de aceeași pereche de orci, potrivit studiului.

În filmările recent lansate cu drone, orca este văzută ținând rechinul aproape de locul în care se află ficatul său.

Clipul video poate fi urmărit AICI

Sursă: Insider

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News