Rishi Sunak va deveni noul premier al Marii Britanii

Stagiul militar obligatoriu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rishi Sunak va deveni noul premier al Marii Britanii. Acesta a câștigat competiția internă în partid după ce Boris Johnson s-a retras

Anul acesta, The Times of London a estimat că Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty, aveau o valoare de peste 800 de milioane de dolari. Cuplul se aflăprintre cei mai bogați 250 de oameni sau familii britanice. Sursa averii lor? „Tehnologie și fond speculativ”, se spune în raport.

Sunak urmează să fie instalat drept al treilea prim-ministru al anului 2022. Regele Carol al III-lea, îl va desemna ca să formeze un nou cabinet

Acesta este primul lider de culoare al Regatului Unit. A fost selectat luni ca lider al Partidului Conservator la guvernare, în încercarea de a stabiliza economia și propria sa popularitate în scădere, după mandatul scurt și dezastruos al lui Liz Truss.

În august, Sunak s-a confruntat direct cu întrebările despre averea sa personală, spunând că, deși a fost norocos să se afle în situația lui, nu s-a „născut așa”. El a adăugat: „Cred că în țara noastră, judecăm oamenii nu după contul lor bancar; îi judecăm după caracterul și acțiunile lor.”

Soția sa, designer de modă, este fiica fondatorului miliardar al companiei de tehnologie Infosys. Criticii lui Sunak au arătat înclinația lui pentru a purta costume care costă 3.500 de lire sterline. Ei au remarcat că poartă Prada, când a apărut odată la un șantier într-o pereche de mocasini ai mărcii respective. Cuplul are case în Londra și în Santa Monica, California.

Surse alternative: Associated Press, NYT

Urmăriți Politic Media și pe Google News