Rusia a transmis un ultimatum Ucrainei

Serghei Lavrov
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia a transmis un ultimatum Ucrainei prin Serghei Lavrov. Îndepliniți cerințele Moscovei, altfel, problema va fi decisă de armata rusă, a spus ministrul de externe al Rusiei.

Propunerile Rusiei privind demilitarizarea și denazificarea terenurilor controlate de Kiev și privind eliminarea amenințărilor la securitate ar trebui acceptate „pe cale amiabilă. Altfel armata rusă se va ocupa de această problemă, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat TASS.

Inamicul este bine conștient de propunerile noastre privind demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de regimul de la Kiev. Eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care vin de acolo și include noile noastre teritorii [DPR, LPR, Regiunile Herson și Zaporojie] ”, a spus ministrul.

„Mai rămâne ceva de făcut – să acceptăm aceste propuneri într-un mod amiabil. În caz contrar, armata rusă se va ocupa de această problemă”, a declarat Lavrov.

„În ceea ce privește posibila continuare a conflictului, atunci mingea este de partea curții a regimului [de la Kiev. Și a Washingtonului, care stă în spatele Ucrainei. Ei pot pune capăt în orice moment acestei rezistențe fără sens”, a mai spus ministrul rus de externe

Cu 2 zile mai devreme, președintele rus Vladimir Putin a declarat din nou că Moscova este deschisă negocierilor. A acuzat Kievul și susținătorii săi occidentali pentru lipsa discuțiilor. Comentariile lui Putin au fost catalogate de SUA ca fiind nesincere.

Surse alternative: AlJazeera, TASS

Urmăriți Politic Media și pe Google News