Rusia anunță că își va construi propria stație spațială

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia anunță că își va construi propria stație spațială. Anunțul a fost făcut de directorul Roscosmos

De asemenea, Rusia se va retrage din Stația Spațială Internațională după 2024.

Roscosmos va concentra pe construirea propriului avanpost în orbită, a declarat marți noul șef spațial al țării, pe fondul tensiunilor mari dintre Moscova și Occident din cauza luptelor din Ucraina.

”Decizia de a părăsi stația după 2024 a fost luată”, a declarat Yuri Borisov. Acesta a fost desemnat luna aceasta să conducă agenția spațială rusă, Roscosmos.

”Cred că până atunci vom începe să formăm o stație spațială rusă”.

Roscosmos a semnat un contract cu Energia Space Rocket Corporation din Rusia pentru realizarea primului modul de bază pentru stație.

Anunțul, deși nu este neașteptat, pune sub semnul întrebării viitorul stației spațiale vechi de 24 de ani, experții spunând că ar fi extrem de dificil să o mențină în funcțiune fără ruși. NASA și partenerii săi au sperat să opereze în continuare până în 2030.

Stația spațială a fost mult timp un simbol al muncii în echipă internațională post-Război Rece în numele științei și cercetării

Declarația lui Borisov a reafirmat declarațiile anterioare ale oficialilor spațiali ruși cu privire la intenția Moscovei de a părăsi stația spațială după 2024, când se încheie actualele aranjamente internaționale pentru funcționarea acesteia.

Șeful NASA a transmis că nu a fost informat despre decizia Rusiei pe cale oficială

Surse: Associated Press, TASS; Foto: ISS

Urmăriți Politic Media și pe Google News