Se cere demisia ministrului german al Apărării

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un parlamentar din Bundestag cere demisia ministrului german al Apărării, transmite DPA. Serap Guler, membru în Comisia de Apărare, spune că ministrul Cristine Lambrecht provoacă pagube reputației internaționale

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, s-a confruntat luni cu apeluri pentru demiterea ei după un discurs de Anul Nou în care ea se referă la războiul din Ucraina, în timp ce focuri de artificii s-au declanșat în fundal.

„Discursul despre războiu cu petarde de Revelion în fundal nu face decât să încununeze seria ei de jene”, a scris parlamentarul Serap Güler pe Twitter cancelarului Olaf Scholz.

Fiecare minut în care cancelarul îl reține pe Lambrecht în Cabinetul său dăunează și mai mult reputației internaționale a țării, a adăugat Güler, un specialist în apărare a cărui Uniune Creștin Democrată face parte din coaliția de guvernare a Germaniei.

Cine ar trebui să ne mai ia în serios? ea mai scris Guler

Lambrecht a distribuit duminică un videoclip pe un cont de Instagram marcat ca privat. În clip, Cristine Lambrecht a făcut bilanțul anului 2022.

În declarația sa, aceasta s-a referit la „un război care dezlănțuie în mijlocul Europei”. Lambrecht a mulțumit de asemenea lucrătorilor de din srviciile de urgență. Vorbele sale au fost uneori greu de auzit din cauza șuieratului artificiilor și petardelor de Revelion care zburau în apropiere.

Este greu de crezut că în urma acestui discurs va urma demisia ministrului german al Apărării. Cristine Lambrecht este protejată cel puțin de contextul actual

Sursă: DPA: Foto: Spiegel

Urmăriți Politic Media și pe Google News