Șeful Lukoil a murit după ce a căzut de la etajul 6

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Șeful Lukoil a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova. Acesta a murit pe loc

Oligarhul rus moare la 6 luni după ce a criticat războiul din Ucraina. Presa de stat spune că a căzut pe fereastra unui spital și sugerează un suicid

Ravil Maganov era în vârstă de 67 de ani. Acesta era șeful Lukoil. În compania petrolieră ocupa funcția de președinte al consiliului de administrație

Două persoane care l-au cunoscut bine pe Maganov au declarat pentru Reuters că cred că este foarte puțin probabil ca acesta să se fi sinucis.

O altă sursă apropiată companiei a spus că în managementul Lukoil există o presupunere că el s-a sinucis. Nu au fost găsite dovezi sau documente care să susțină asta.

Întrebată de Reuters dacă investighează moartea ca fiind suspectă, poliția din Moscova a trimis întrebarea Comitetului de Investigații al statului. Comitetul nu a răspuns agenției citate imediat unei solicitări de comentarii.

Câțiva alți directori seniori cu legături cu industria energetică a Rusiei au murit brusc în circumstanțe neclare în ultimele luni.

A doua zi după ce Rusia și-a trimis forțele în Ucraina în februarie, un director al Gazprom, Alexander Tyulakov, a fost găsit mort în garajul său de lângă Sankt Petersburg, a informat presa rusă.

Surse alternative: Reuters, Business Insider; Foto: BBC

Urmăriți Politic Media și pe Google News