Șeful mafiei Cosa Nostra prins după 30 de ani de căutări

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Șeful mafiei Cosa Nostra a fost prins după 30 de ani de căutări. Mateo Denaro a fost capturat în regiunea sa natală din Sicilia

Pasquale Angelosanto, comandantul operațiunilor speciale al carabinierilor, a declarat într-un videoclip difuzat de poliție că carabinierii „l-au arestat pe fugarul Matteo Messina Denaro în interiorul unei structuri sanitare din Palermo. Mafiotul se dusese pentru tratament terapeutic”.

Messina Denaro a fost apoi dus într-o locație nedezvăluită după arestarea sa

Fugea din 1993 și era numărul unu pe lista celor mai căutate persoane din Italia.

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat că Messina Denaro este „cel mai important” șef al mafiei.

De asemenea, ea a salutat arestarea drept „o mare victorie pentru stat. Arată că Italia nu renunță niciodată în fața mafiei

Arestarea de luni a avut loc la 30 de ani de la capturarea lui Salvatore „Toto” Riina. Acesta a fost considerat „șeful șefilor” mafiei siciliene.

Messina Denaro era tânăr când s-a ascuns la începutul anilor 1990, dar acum are 60 de ani.

El este considerat a fi Șeful mafiei Cosa Nostra Sicilia. A continuat să emită comenzi legate de modul în care era condusă mafia în orașul Trapani.

Messina Denaro a fost deja condamnat în lipsă la închisoare pe viață pentru rolul său în crimele din 1992 a doi procurori anti-mafia, Giovanni Falcone și Paolo Borsellino.

Șeful mafiei acuzat acum o condamnare suplimentară pe viață pentru că a fost implicat în atacurile cu bombă de la Roma, Florența și Milano, care au ucis 10 persoane în 1993.

În același an, el a ajutat la organizarea răpirii lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, în încercarea de a-l împiedica pe tatăl său să ofere autorităților dovezi împotriva mafiei.

Băiatul a fost ținut în captivitate timp de doi ani înainte de a fi sugrumat până la moarte și corpul său a fost dizolvat în acid.

Messina Denaro este, de asemenea, acuzat că a fost parțial sau exclusiv responsabilă pentru alte câteva crime din anii 1990.

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News