Șeful ONU: Poporul palestinian a fost supus unei ocupații sufocante de 56 de ani

Gutteres ONU
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a cerut în Consiliul de Securitate o încetare imediată a focului în Gaza și a adăugat că există „încălcări clare” ale dreptului internațional umanitar în enclava asediată.

Permiteți-mi să fiu clar: Nicio parte dintr-un conflict armat nu este mai presus de dreptul internațional umanitar, a spus Guterres la sesiunea extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU.

Șeful ONU spune că este important să recunoaștem că atacurile Hamas „nu au apărut din nimic”.

Poporul palestinian a fost supus unei ocupații sufocante de 56 de ani, a spus Antonio Guterres membrilor Consiliului de Securitate al ONU.

Ei și-au văzut pământul devorat în mod constant de așezări, afectat de violență, economia lor înăbușită, oamenii lor strămuțiți și casele lor demolate. Speranțele lor pentru o soluție politică la situația lor au dispărut

Totdată, Antonio Guterres a subliniat că nemulțumirile palestinienilor nu pot justifica „atacuri îngrozitoare” ale Hamas, care, la rândul lor, nu ar putea justifica „pedeapsa colectivă a poporului palestinian”.

Într-un moment crucial ca acesta, este vital să fim clari cu privire la principii, începând cu principiul fundamental al respectării și protecției civililor.

Israelul a reacționat imediat:

Ministrul de Externe israelian a anunțat că își anulează întâlnirea programată cu șeful ONU

Domnule secretar general, în ce lume trăiți? i-a spus Eli Cohen lui Antonio Guterres în Consiliul de Securitate al ONU

Între timp, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a descris discursul lui Guterres drept „șocant”.

Declarația sa că „atacurile Hamas nu s-au petrecut din nimic a exprimat o înțelegere pentru terorism și crimă, a postat Erdan pe X. Este cu adevărat trist că șeful unei organizații care a apărut după Holocaust are opinii atât de oribile

⇒România este pregătită să ofere asistenţă de urgenţă Israelului  în orice moment, dar în schimb nu își repatriază proprii cetățeni din Israel numai dacă au bani să plătească biletul de avion la Tarom

Urmăriți Politic Media și pe Google News