Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj

Simona Halep, tribunalul de arbitraj sportiv, TAS
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, informează Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Sportiva de 31 de ani a fost acuzată de două încălcări separate. Prima pentru roxadustat la US Open în 2022, iar a doua pentru nereguli în pașaportul ei biologic de atlet.

Un tribunal independent a decis că Simona Halep a comis încălcări intenționate ale regulilor anti-doping. Deși au acceptat argumentul sportivei, în care Halep spunea că a luat un supliment contaminat, experții au considerat că acest lucru nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în probă.

Tribunalul a luat în considerare „opinia puternică” la care au ajuns trei experți din unitatea de gestionare a pașapoartelor pentru atleți. Potrivit acestora, „dopajul probabil” a fost motivul neregulilor din pașaportul ei biologic de atlet. Au fost testate 51 de probe de sânge. Tribunalul a concluzionat că acestea au arătat „folosirea unei substanțe sau metode interzise în 2022”.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj din octombrie 2022. Decizia de astăzi, dacă rămne definitivă, va dura până la 6 octombrie 2026

Karen Moorhouse, Chief Executive Officer la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a declarat:

Volumul de probe pe care tribunalul trebuie să le ia în considerare atât în ​​procedura roxadustat, cât și în procedurile ABP a fost substanțial. După un proces de audiere complex și riguros, salutăm decizia tribunalului independent.

ITIA a urmat procesele adecvate, așa cum le-am face cu orice altă persoană – în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping – îndeplinindu-ne scopul și responsabilitatea de a susține principiul competiției loiale, în numele sportului. Completul a recunoscut că a fost urmată procedura adecvată în cadrul deciziei scrise, se mai arată în comunicatul ITIA

Simona Halep contesta decizia de astăzi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Urmăriți Politic Media și pe Google News