Talibanii ordonă demnitarilor să concedieze rudele angajate la stat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Talibanii ordonă demnitarilor să concedieze rudele angajate la stat, transmite BBC. Liderul talibanilor a ordonat oficialilor afgani să concedieze rudele pe care le-au angajat în funcții guvernamentale.

Decretul lui Hibatullah Akhundzada spune că oficialii ar trebui să înlocuiască fiii numiți sau alți membri ai familiei. de asemenea, să se abțină de la angajarea rudelor pe viitor.

Talibanii au concediat unii membri ai personalului superior când au preluat puterea în 2021, în timp ce alții au fugit.

Au existat acuzații conform cărora mai multe rudele fără experiență au fost angajate la stat pe baza legăturilor lor personale.

Presa islamică afgană, cu sediul în Peshawar, Pakistan, a raportat că decretul a urmat în urma unor acuzații. Mai mulți oficiali talibani și-ar fi numit fiii în roluri în cadrul guvernului.

O fotografie a decretului a fost postată sâmbătă pe pagina de Twitter a Oficiului pentru Afaceri Administrative.

Afganistanul s-a confruntat cu o criză economică și umanitară din ce în ce mai adâncă de când talibanii au pătruns în Kabul și au recâștigat controlul asupra țării. Forțele militare străine se aflau în țară de două decenii, ducând un război care a ucis zeci de mii și a strămutat alte milioane.

De atunci, au fost aplicate sancțiuni asupra membrilor guvernului taliban, activele băncii centrale în străinătate au fost înghețate și majoritatea finanțărilor externe au fost suspendate – întrerupând un colac economic.

Se estimează că Afganistanul are multe resurse naturale. Gaze naturale, cupru și pământuri rare. Aceste rezerve rămân neexploatate din cauza deceniilor de tulburări din țară.

Tratamentul femeilor de către guvernul taliban a indignat comunitatea internațională. De asemenea, a sporit izolarea acesteia în timp ce economia sa se prăbușește.

BBC

Urmăriți Politic Media și pe Google News