Turcia atacată cu rachete lansate din Siria de luptătorii kurzi

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Luptătorii kurzi sunt bănuiți că au lansat rachete din nordul Siriei, după ce forțele aeriene turce au efectuat atacuri aeriene asupra pozițiilor din Siria deținute de Unitățile de protecție a poporului kurd sau YPG. Raidul aerian alnTurciei a venit ca răspuns în urma atentatului din Istanbul de pe 13 noiembrie

Trei persoane au murit după ce rachete au lovit districtul turc Karkamis, lângă granița cu Siria, potrivit ministrului de interne al țării, Suleyman Soylu.

Cinci rachete au fost lansate luni, una dintre ele lovind o școală.

Potrivit Agenției Anadolu din Turcia, rachetele au lovit și două case, precum și un camion lângă punctul de trecere a frontierei care leagă Karkamis de orașul sirian Jarablus.

Imaginile de pe Anadolu au arătat geamuri sparte la o școală, precum și un camion în flăcări.

Duminică, rachetele lansate din Siria au rănit șase polițiști și doi soldați. Atacul a vizat un punct de trecere a frontierei.

Atacurile aeriene turcești au lovit și pozițiile Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului.

Raidurile din Siria au ucis cel puțin 31 de persoane, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Turcia acuză luptătorii kurzi că se află în spatele unui atentat cu bombă de la Istanbul. Șase persoane au fost ucise pe 13 noiembrie

PKK a negat orice implicare în atacul de la Istanbul.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a mai spus că o operațiune militară anunțată în nordul Siriei nu se va limita doar la o campanie aeriană.

Ministerul nostru apărării și personalul nostru general decid împreună cât de mult din forțele terestre ar trebui să ia parte. Ne consultăm și apoi luăm pașii în consecință, a spus Erdogan.

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News