Turist francez găsit mort în Munții Bucegi

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un turist francez a fost găsit mort de Salvamont în Munții Bucegi, informează Agerpres. Dispariția bărbatului a fost semnalată încă de ieri

Conform datelor făcute publice, luni seară, de Salvamont Buşteni, bărbatul în vârstă de 58 de ani a plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti şi a ajuns în staţiunea de pe Valea Prahovei cu intenţia de parcurge traseele Buşteni – Cabana Gura Diham, Cabana Mălăieşti, Vârful Omu, retur Babele, Sinaia sau Buşteni – Jepii Mici – Cabana Caraiman – Cabana Piatra Arsă – retur Sinaia gară.

Căutat de salvamontişti în Munții Bucegi, turistul a fost găsit decedat pe Jepii Mici, partea inferioară

   ♦ Un turist german dispărut de 3 zile într-un parc Safari plin cu animale sălbatice, a fost găsit în viață

Şeful Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, a declarat pentru Agerpres că trupul neînsufleţit va fi recuperat pe cale terestră.

”A fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară. Ar fi căzut circa 80 de metri din potecă. Trupul va fi recuperat pe cale terestră”, a precizat Laurenţiu Paraschiv.

Ambasada Franţei în România a confirmat că cetăţeanul francez era angajat al misiunii diplomatice.

Salvamont informează că dificultatea unei excursii montane în Munții Bucegi poate varia considerabil în funcție de ruta aleasă, de condițiile meteorologice și de nivelul de experiență al călătorului. Munții Bucegi oferă o gamă variată de trasee, de la cele ușoare, potrivite pentru începători, până la cele mai dificile, rezervate alpiniștilor experimentați

  ♦ Președintele Federației Spaniole de Fotbal suspendat de FIFA după ce sărutat o jucătoare

Sursă: Agerpres

Urmăriți Politic Media și pe Google News