Ucraina sărbătorește Ziua Independenței sub amenințarea rachetelor

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ucraina sărbătorește astăzi Ziua Independenței sub amenințarea unui atac cu rachetă

Președintele Volodimir Zelenski a avertizat că ar putea fi atacuri rusești deosebit de brutale astăzi. Ziua Independenței a marcat și punctul de șase luni al războiului.

Locuitorii din Kiev s-au trezit cu sirenele raidului aerian, dar nu au existat lovituri imediate. Capitala a fost în mare parte ferită de atacuri în ultimele luni. Moscova a renunțat de câteva luni la ofensiva spre capitala ucraineană. Conflictul a rămas acum în mare parte în est și sud.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a marcat sărbătoarea cu o vizită la Kiev. Este a treia sa cășătorie de la începutul războiului. Alți lideri europeni au profitat de ocazie pentru a promite sprijin neclintit pentru țară și pentru a aduce un omagiu sacrificiilor poporului ei. SUA au anunțat un nou pachet important de ajutor militar, în valoare totală de aproape 3 miliarde de dolari, pentru a ajuta forțele ucrainene să lupte în anii următori.

Ziua Independenței comemorează declarația Ucrainei de independență față de Uniunea Sovietică

Actul se comemorează din 24 August 1991.

Autoritățile de la Kiev au interzis până joi adunările mari în capitală, de teamă că sărbătoarea națională ar putea aduce lovituri deosebit de puternice cu rachete rusești.

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News