Ucraina susține că 2 rachete rusești au traversat spațiul aerian al României

KHERSON OBLAST, UKRAINE - NOVEMBER 05: A howitzer, belonging to Ukrainian artillery battery attached to the 59th Mechanized Brigade, is seen before shooting-off to target the points controlled by Russian troops in order to support to the Ukrainian army as Russia-Ukraine war continues in Kherson Oblast, Ukraine on November 05, 2022. Metin Aktas / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ucraina susține că 2 rachete rusești au traversat spațiul aerian al României. Afirmația îi aparține lui Valerii Zalujni, comandantul şef al Forţelor Armate Ucrainene. Mapn: Nicio rachetă nu a intrat în spațiul aerian al României.

“Astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. În jurul orei 10:33, rachetele au intrat în spațiul aerian românesc înainte de a reintra în spațiul aerian ucrainean în punctul în care se intersectează granițele celor trei țări. Rachetele au fost lansate din Marea Neagră”, a susține Valerii Zalujni.

Ministerul Apărării din România contrazice informațiile prezentate de armata ucraineană

Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea. Cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei și Republicii Moldova. Apoi, raacheta a reintrat în spațiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spațiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la 35 kilometri de graniță.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării țintei. În plus, la ora 10.38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au fost redirecționate către zona de Nord a României. Decizia, pentru a suplimenta opțiunile de reacție. Aeronavele fac parte din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO. Se aflau în aer într-un zbor de exercițiu

După aproximativ două minute situația a fost clarificată. Cele două aeronave și-au reluat misiunea inițială.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent spațiul aerian național și zona din proximitate”.

Sursa: MApN

Urmăriți Politic Media și pe Google News