Un avion de luptă NATO s-a prăbușit în Italia

????????????????????????????????????
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un avion de luptă NATO Eurofighter Typhoon, aparținând Forțelor Aeriene Italiene, s-a prăbușit în largul coastei Siciliei, a informat presa locală marți seara.

S-a pierdut contactul cu aeronava din Aripa 37 cu sediul pe Aeroportul Militar Trapani Birgi, în timp ce aceasta începea să se apropie de pistă pentru a ateriza după o misiune de antrenament, a declarat agenția de presă de stat ANSA.

Avionul de război s-a prăbușit la aproximativ cinci mile sud-est de baza aeriană la gura râului Birgi. În apropiere se află centrul turistic Rocche Draele. Aparatul s-a dezintegrat la impactul cu solul. BUcăți ale acestuia în flăcări au fost găsite la câteva sute de metri distanță

Acesta a menționat inițial că există șansa ca pilotul să fi fost ejectat înainte de accident și să fie în viață.

Din păcate, mai târziu pilotul a fost găsit decedat

„Veștia a fost comunicată părinților tânărului ofițer, cărora șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul trupei aeriene Luca Goretti, în numele întregii forțe armate. Le-a exprimat cele mai profunde simpatie și condoleanțe”, a spus șeful Air Force într-un comunicat.

Eurofighter Typhoon este coloana vertebrală a flotei de luptă Aeronautica Militare. Este folosit des ca avion de luptă NATO în diverse misiuni. Italia are în dotare 92 de astfel de aparate

Pilotul era experimentat și avea la activ sute de ore de zbor. A efectuat multe operațiuni în afara granițelor în cadrul activităților de poliție aeriană NATO.

Sursă alternativă: Aerotime; Foto: NATO

Urmăriți Politic Media și pe Google News