Un polițist a fost făcut knockout de un bătrân în scara blocului

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un polițist a fost făcut knockout de un bătrân în scara blocului. Echipajul din care polițistul făcea parte a fost solicitat la o intervenție. Incidentul a fost postat pe pagina Sindicatul Europol

De multe ori am auzit opinii de genul: „ce mare lucru să intervii la un apel 112” sau „polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează” sau cum ar spune diverși oameni politici, „Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare”

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o „banală” intervenție a polițiștilor la un apel 112. Se reclama „scandal în familie”. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel.

Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: „Vârstnic pus la pământ de polițiști”,. Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân” și tot așa.

În profesia noastră un lucru este sigur. Știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci.

Clipul video în care polițist a fost făcut knockout poate fi urmărit AICI

Sursa: Sindicatul Europol

Urmăriți Politic Media și pe Google News