Uniunea Europeană interzice importul de diamante rusești

Diamante rusesti
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Uniunea Europeană interzice importul de diamante rusești. Grupul comunitar a extins miercuri lista sa de sancțiuni, incluzând Alrosa, gigantul rus al diamantelor, și CEO-ul său Pavel Marinychev, ca parte a unui set de restricții ce vizează importurile de pietre prețioase din Rusia, în contextul intensificării conflictului din Ucraina.

Această decizie survine după ce, în luna decembrie, UE a aprobat interdicția exporturilor de diamante din Rusia, adăugând astfel noi sancțiuni pentru a afecta resursele financiare ale guvernului de la Kremlin.
Blocul format din 27 de țări a inclus Alrosa, cel mai mare producător de diamante din lume, responsabil pentru 90% din producția de diamante a Rusiei, pe lista sa neagră. Această listă impune restricții de viză și îngheță activele acestora în cadrul UE.

Oficialii UE au subliniat că Alrosa „reprezintă o parte esențială a sectorului economic care furnizează guvernului venituri semnificative”.

♦ Fiul şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei se alfă printre victimele de la Ferma Dacilor

În anul 2022, exporturile de diamante rusești în Europa au atins aproximativ 4 miliarde de dolari. Aceste sancțiuni recente reprezintă o mișcare strategică a UE în eforturile sale de a limita resursele financiare și economice ale Rusiei, în contextul conflictului crescut dintre Rusia și Ucraina.

Până acum, cea mai mare parte a sancțiunilor impuse de UE și SUA par să nu fi avut niciun efect. Rușia a reușit în continuare să-și finanțeze războiul din Ucraina

Sursă: The Moscow Times

Urmăriți Politic Media și pe Google News